Menu Luk

Flot afslutning på holdturneringen

Flot sejr af 1.holdet mens 2.holdet kan bryste sig af rundens hurtigste sejr blandt godt 400 skakspillere!

Det blev en rigtig god lørdag i Ballerup til den klassiske afsluttende runde i holdturneringen. Godt 400 skakspillere satte sig forventningsfuldt til bords kl.13 for at dyste over brik og brædder.

Der gik dårlig nok 10 minutter førend at den første kamp var færdigspillet. Vores helt egen Viggo fik fornøjelsen at smadrer sin modstander og dermed være først færdig. Resten af 2.holdet kunne dog ikke helt leve op til Viggos udlæg mod Caïssa. Ivar spillede egentlig ganske fornuftigt, men måtte alligevel ned med nakken. Jesper fik rodede sig ud i en svær stilling, hvor det ene tårn var spærret inde mellem egne og fjendtlige bønder og på trods af et frisk matforsøg, så endte Jesper selv med at gå mat.

Viggos far, Rasmus, kom ikke særlig godt fra start og måtte se sig nede med en ren officer. Med optimistisk spil og et fint gå-på-mod fik Rasmus kæmpede sig tilbage i kampen. Officeren blev vundet tilbage og Rasmus fik lov til at sætte mat-i-bund. Alt i alt 2-2 og en fin afslutning for 2.holdet

1.holdet skulle op mod Amager 2 og vi kunne nok kun i teorien ende på en af de to jumbopladser. Amager meldte allerede om formiddagen, at de ikke kunne stille på 8.brættet og da urene blev sat i gang manglede også 7.brættet. Ærgerligt for Bruno, men vi var trods alt foran 2-0 🙂

Jan Ole spillede en fint parti og efter en lille times tid blev man enig om en remis, selvom Jan Ole nok stod lidt bedre. Henning H var igen tilbage på 1.holdet og Henning spillede en super solid remis uden nogen større dikkedarer.

Michael R spillede på ny et tjubang parti, som altid er meget sjovt at se på. Jeg så ikke selv afslutningen, men det forlyder, at Michael missede at slå en springer med overlegen stilling for i stedet for at tabe få træk senere. Ærgerligt men Michael skal nok sætte mange point på kontoen til næste år.

Tilbage sad de tre topbrædder. Carsten kom igen ud i hans signaturåbning og ret tidligt i spillet var gameplanen klar både fra Carsten og for os der har set masser af Carstens spil. Jeg vil gå så langt at sige, at ved træk 10 var jeg sikker på, at Carsten nok skulle vinde partiet på trods af at der ikke endnu var en afgørende fordel. Det var utrolig flot spillet parti fra Carstens side og modstanderen måtte da også til sidst bide i det sure æble.

Jeg selv nåede at blive en smule bekymret over modstanderens navn – Peter Lundin –inden at jeg fik set at efternavnet var Lunding – puha:-). Åbningen blev Trompowsky angreb og selvom åbningen fra min side var lidt shaky, så fik jeg bidt mig mere og mere fast og fik langsomt forbedret min stilling. Meget uhørt for mig rokerede jeg slet ikke og modstanderen først i træk 22! Godt 10 træk senere opgav min modstander i en materiel helt lige stilling, men min konge var godt på vej ind i hans stilling og Fritz siger da også -2,15. Partiet kan gennemspilles nedenfor.

Sidst færdig var også dagens flotteste parti. Leif gav tilskuerne valuta for pengene, da han lavede et kvalitetsofrer i en parti med modsat rettet rokader. Leif spillede virkelig flot og fik efterhånden stablet et angreb på benene, og selvom sort forsøgte sig med modangreb mod Leifs konge, så fik Leif på flotteste vis udnyttede flotte bindinger i sit angreb og kunne tilfreds noterer sig en sejr.

Alt i alt endte vi med en 6-2 sejr, som betød, at vi rykkede forbi dagens modstander fra Amager og ender på 5.pladsen

Traditionen tro var der mulighed for efter kampene at tage ud til fællesspisning. Året restaurant var Artikok hvor 11 mand havde en hyggelig aften med udmærket mad, selvom hovedretten måtte en tur tilbage i køkkenet, da kødet ikke var færdigstegt. Det gav kun anledning til endnu flere røverhistorier 🙂

 

11 skakspillere på restaurant

Humøret var højt til den efterfølgende middag.