Menu Luk

Opsamling på de seneste holdkampe


Holdturneringen♟️
KSU holdturneringen lakker mod enden og både 1. og 2.hodlet præsterer som forventet.
I 5.runde mødte 1.holdet den tidligere storklub K41. Meget systematisk for deres deroute fra toppen af Københavns skak blev kampen afviklet hos Gentofte i et lagerlokale. Hjemmeholdet stillede kun op med 6 personer og jeg ved vitterligt ikke hvor de sidste to kampe skulle have været i lokalet. Vi vandt 6-2 og fik sat os solidt på 6.pladsen.
6.runde var så hjemmekampen mod Odysseus. Det blev en meget tæt kamp, hvor flere af partierne blev afgjort i 4.time. Vi tabte 3,5-4,5 hvilket svarer til vores ratingtal.
Først færdig var Henning S, som havde en sjælden gæsteoptræden. Det var til gengæld solidt og en remis mod en 2035mand.

Jan-Ole fik rodede sig ud i en interessant stilling, hvor modstanderen havde et solidt tryk på dronningefløjen. Det blev en kamp op ad bakke og Jan Ole måtte ned med nakken.

Bruno kom udmærket fra start og på et tidspunkt blev remiskortet spillet. Modstanderen ville det anderledes og uden at jeg så detaljerne måtte Bruno ned.

Ole spillede er pænt parti, men endte i et springerslutspil med en bonde mindre. Det lignede at der fortsat var remischancer, men trykket blev forøget og til sidst måtte Ole se en ødelagt bondestrukturen med dominerende modstanderbønder.

Joachim havde gang i et meget interessant spil, som også var ret kompliceret. Joachim fik ødelagt modstanderens kongestilling, men havde til gengæld modstanderens c-bonde på vej ind i hans stilling – en bonde som samtidigt gav et støttepunkt til modstanderens springer. Jeg så ikke hvordan det endte ud over at Joachim måtte indkasserer et nederlag.

Michael R havde gang i et rigtig tju-Bang parti – i fodbold verdenen ville det blive kaldt indianerbold, men det er typisk også de mest sjove at se som tilskuer😀 Efter en rolig åbning eksploderede partier og Michael kunne kigge ned på brætter og se langt efter sin dronning. Der så unægtelig svært ud og jeg blev noget overrasket da jeg kom forbi næste gang og så, at Michael havde vundet dronningen tilbage! Eftersigende kunne modstanderen have vekslet den for lette officer, men modstanderen gik helt galt i byen. Partiet endte med et tårn+springer slutspil og lignede en remis. Men nej modstanderen fik endnu engang lavet noget rod og mistede sin springer, hvorefter Michael sikkert kørte sejren hjem.

Carsten har gang i en fantastik sæson og skuffede hellere ikke denne gang. En klassisk Carsten-åbning gav et fint tryk mod modstanderens kongestilling. Modstanderen forsvarede sig flot og dygtigt og da Carsten kom ned med en kvalitet, så det i mine øjne svært ud. Men Carsten har en anden spilforståelse og med fortsat intensiverende pres blev modstanderen langsomt pillede fra hinanden. Det var utroligt flot!!

Carsten ligger nr1 på topscorerlisten med 5/6 point og hans forventede er på 2,65!

Sidst og ikke overraskende sad Formanden tilbage. For første gang nogensinde til en KSU-kamp, spillede jeg med sort en åbning som af omveje blev til en sicilianer . Modstanderen blæste til angreb og hans bønder stormede frem på kongefløjen, men jeg følte ikke at jeg var i problemer, hvilket computeranalysen bagefter også viser. Da jeg fik chancen for en 3-træks kombination, så var resten ren “teknik”😉 også selvom klokken nærmede sig faretruende 🙂

Hvid har netop spillet Te2 – sort trækker og få stor fordel.

Kan være et billede af skak