Menu Luk

Det var ikke særligt sjovt!

I en virkelig varm kælder på Frederiksberg blev 1.holdet smadret af spillere fra klubben Skak for Sjov. Nærmest symbolsk, at det skete i en tidligere begravelsesforretning, som nu er omdannet til en lækker og indbydende skakforening. Det er misundelsesværdigt at de har et så stort udstillingsvindue ud til Falkoner Alle og med en placering overfor Frederiksberg Centeret er de utrolig synlige i lokalmiljøet!

Denne gang var vi bagud 1-0 inden kampstart, da vi grundet uheldige omstændigheder kun kunne stille 7 mand.
Kampstart var 18:30, men pga hjemmeholdets udfordringer med at stille rigtig op i de to kampe, der skulle spilles, så startede vi 18:45. Det gjorde dog ikke noget, da Jan Ole – på trods af at det var skrevet ud og påtalt mandag – havde set forkert på tidspunktet. Meget rammende var Jan Ole også først færdig.

Jan Ole sad med hvid mod moderne defence og modstanderen var god til at udnytte de taktiske muligheder denne åbning giver. Jan Ole fik pakket sin hvidfeltet løber inde på a3, hvor den ovenikøbet blev genstand for et ganske heftigt sort angreb. Sort valgte en større afbytningsvariant, som jeg tror JO gik lidt galt i og da sorts angreb skiftede fra d-fløj til K-fløj, tabte JO i ganske få træk materiale og gik dernæst mat.

HJ hev en af sine gamle kendinge op af posen – det lignede Alekhine’s forsvar – men modstanderen spillede uhyre aktivt og HJ skulle bruge en del tid på at få sin dronning tilbage i sikkerhed fra en placering midt på brættet. Der er en årsag til, at jeg prædiker til undervisningen, at dronningen har det bedst på sit startfelt de første mange træk:-) HJ kom under massivt angreb, som betød at rokaden måtte opgives og ret hurtigt havde sort en afgørende kombination.

Mortens parti så jeg ikke så meget af, men i min optik, så kom han ok fra åbningen og det så meget lige ud. Næste gang jeg kom forbi, så manglede Morten en officer og nogle træk senere måtte nederlaget indkasseres.

Carsten kom med de hvide brikker ud i sin signaturåbning, som dog på det seneste ikke har givet de ønskede resultater for Carsten. Denne gang virkede det til at Carsten kom fint ud af åbningen og have et vist pres, men modstanderen viste, hvorfor han er Frederiksbergmester 2022! Med energisk spil fik han skabt store svækkelser på D-fløjen. Carsten forsøgte med et kontrastød på K-fløjen og det så da også lovende ud, men modstanderen havde styr på tingene og Carsten blev presset baglæns og i sidste ende måtte han strække våben. Der er ingen tvivl om at modstanderens rating på 1600 er groft misvisende!

Mit eget parti: tja jeg lavede alle de fejl, som jeg troede at jeg havde fjernet i kongeindisk og jeg skal indrømme, at jeg pga arbejde ikke har haft tid til at kigge på mit parti og jeg har egentlig hellere ikke lyst 🙂 Jeg blev most på d-fløjen og en del af dette, skyldes at jeg forventede min modstander til at spille standardtræk, men han lod sine officerer stå på k-fløjen og gav den fuld skrue i angrebet på d-fløjen. Når jeg så også valgte, at sætte mine officerer på de forkerte felter, så går det jo desværre kun en vej.

Bagud 6-0 var der optræk til, at vi skulle have æg, men heldigvis sad både Flemming og Bruno tilbage.

Netop Flemming reddede vores ære i et ganske pænt parti. Flemming kom fint ud af åbningen og det så meget lige ud, indtil at modstanderen overspillede sit D-fløjs angreb. Nu begyndte Flemmings stilling at se god ud, og modstanderen fortsatte med nogle pseudotrusler, som ved første blik så hamrende farligt ud, men som ikke var det. Der blev ofret en kvalitet for angreb, dernæst røg det andet tårn fortsat uden nogle afgørende trusler og Flemming kunne få træk senere få fornøjelsen af at sætte modstanderen mat på 8.række med tårnet.

Tilbage sad nu Bruno og som flittige læsere af nyhederne ved, så har Brunos partier været underholdende….og denne aften ingen undtagelse.

Jeg har ikke overblik over åbningen, men det så noget suspekt ud, men i sidste ende kom Bruno i angreb. Her missede han desværre en gevinst mulighed og kom ned med en bonde. I diagramstillingen har hvis netop spillet Td6, hvilket er en fejl og Bruno har det afgørende TxTd6. Selvom modstanderen har en bonde tæt på forvandlingsfeltet, så dækker Brunos konge dette og Brunos to bønder på h- og g-fløjen bliver afgørende. I en presset stilling spillede Bruno Tb7  og tabte senere partiet.

Skakstilling

Jeg overlader ordet til Bruno:

Efter at have misset 2 oplagte gevinsttræk endte aftenen med en vaskeægte hattrick: min bil havde jeg parkeret i et parkeringsanlæg der  aflåses kl 21.30!  Det kostede mig lige 16 timers parkering :- (

Med afklapsningen er vi desværre for alvor trukket ind i nedrykningskampen! Vi ligger på den befriende 6.plads, men kun med 1½point ned til 7.pladsen. I sidste runde – som er fællesafslutningen i Ishøj-  har vi “fornøjelsen” af  det førende hold fra Øbro. De tabte lidt overraskende til Gentofte, men har fortsat 3½ point ned til nr. 2, som netop var vore modstander Skak for Sjov.  K41 som er dem som vi kæmper med, skal selv møde Skak for sjov, så det bliver uhyre tæt i sidste runde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *